Съдът в Кърдажли отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета

...
Съдът в Кърдажли отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета
Коментари Харесай

Близки на пострадалото семейство: Местан не е спрял, не е помогнал

Съдът в Кърдажли анулира постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на водача на ДОСТ Лютви Местан след злополуката, при която почина 6-месечно бебе.

Решението на съда е дефинитивно и не предстои на митинг или обжалване. Така Местан ще може още веднъж да ръководи моторно транспортно средство. Срещу него е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел на пътя по несъобразителност.

Близките на починалото дете са изпратили към този момент искане до Върховната касационна прокуратура тя да упражни надзор върху следствените органи в Кърджали по какъв начин се води следствието и дали всички доказателства се събират по надлежния ред, съобщи тази заран Нова телевизия. Те изричат подозрение, че следствието няма да е обективно, а част от обстоятелствата могат да бъдат изменени.

" Имало е видимост, той не е спрял на СТОП-а, минал е непосредствено на средата на пътя и по този начин е станало произшествието. Местан е отговорен, той не знае закона щом не е спрял на знака. Като се огледаш наляво надясно – всичко се вижда ", коментира дядото на умрялото бебе Джавдет Сали пред Нова телевизия. 

Според близки на фамилията, Лютви Местан не е оказал помощ, не е слязъл от колата си и половин час е стоял в нея до момента в който дойдат служителите на реда. " Ако беше спрял нямаше да се случи такова нещо. Има добра видимост, можеше да се спре, да се помогне и всичко можеше. Ако беше спрял, това нямаше да се случи ”, сподели Ергюн Мюмюн – непосредствен на фамилията.

" Ако има закони в тази страна, то те би трябвало да са идентични за всички нас ", уточни дядото на умрялото бебе. " Дъщеря ми още не е в положение да стане от леглото, към момента лежи, не знаем какво ще й се случи. Все плаче и по какъв начин ще свикне без бебето не знам. Вчера беше изписана от болничното заведение в Кърджали ", уточни още той.

" Притесняваме се, че може всичко да се потули. Той има пари, има мощност и ще ги подкупи. Вярваме на страната. Страх ни е от богатите ”, съобщи Ергюн Мюмюн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР